Onze werkwijze

Bij ZorgMatch werken wij met de methode SCRUM. Deze werkwijze wordt veelal toegepast bij het ontwikkelen van software waarbij steeds delen van een project worden opgeleverd. De kern van SCRUM is een multidisciplinair en zelfsturend team. Wij geloven dat deze methode ons helpt om zo effectief mogelijk te werken.

Wat is Scrum?

ZorgMatch werkt volgens de Scrum methode, maar wat is Scrum eigenlijk en welke voordelen heeft Scrum? Scrum is een Agile methode, die als leidraad gebruikt wordt om software als een team te ontwikkelen. Scrum is een eenvoudige manier van samenwerken. Deze werkwijze zorgt voor een duidelijke structuur. Het Scrum team is een multidisciplinair en zelfsturend team. Het team pakt gezamenlijk het project op, iedereen is betrokken bij het project van begin tot eind.


Wat zijn de voordelen van Scrum?


  •         Beter rendement door samenwerken in teamverband
  •         Optimale prijs en kwaliteit verhouding
  •         In een paar weken al resultaat en oplevering van deelproducten van uw project
  •         U heeft een duidelijk overzicht van de status van uw project
  •         Minimale uitloop in tijd en kosten·
  •         Een duidelijk overzicht van de status van uw project.


Werken met Scrum houdt in het stellen van doelen. Deze doelen worden niet alleen per sprint gesteld, maar ook per dag. Zo kan het team zich flexibel organiseren rondom deze doelen. Het gehele team werkt met dezelfde doelen en dat draagt bij aan een overzichtelijke projectinrichting.Samen met u bepalen we de doelen per Sprint. U bent zo volledig op de hoogte van de werkzaamheden van het team. Doordat we de doelen hebben opgeknipt in User Stories zijn ze overzichtelijk en haalbaar voor het team.


Minimale uitloop in tijd en kosten.
De indeling van het project bepalen we samen met u. U bepaalt wat prioriteit heeft. Zo zorgen we er samen voor dat deze doelen binnen het de tijd van de Sprints uitgevoerd worden. Tussendoor worden alle Sprints geëvalueerd. Op deze manier werkt het team op een zeer productieve manier samen.